Virtuaaliystäväni

keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Pientä ja pehmoista

Joulun pyhät tuli vietettyä ja jotain pientä ja pehmoista sain tikuteltua eräälle tulevalle vauvalle. Sukupuolta kun ei vielä tiedetä, niin tehtiinpä sitten vähän molempiin sopivaa :) Pikkuinen vauva peitto lämmittänee vaikka vaunuissa nukkuessa.


Vauvalle puetaan sitten pikkuista nuttua ja pöksyä päälle pipoakaan unohtamatta.


Ehkä nämä yhdessä sopinevat, olipa tulossa sitten tyttönen eli poikanen :)


Lanka on novitan pretty baby, jota kului takkiin 100 g, housuihin 86 g, pipoon 32 g ja peittoon 182 g eli yhteensä tasan 400 grammaa. Malli löytyy novitan kevät 2010 lehdestä numero 85 ja pienin koko.

perjantai 23. joulukuuta 2011

Postin tuomaa

Tällä viikolla postikusti on kantanut postilaatikkooni kivoja kirjekuoria. Alkuviikosta kotiutui Neulomon Piivin pifflahja. Ihanat valkoiset sukat lämmittävät jalkojani ja mieltäni :)



Tänään kusti kantoi sitten toiset sukat, jotka myöskin ovat ihan sopivat ja tulevat varmasti käyttöön. Neulomon väkeä on tämäkin lähettäjä eli Merja.


Kiitos Merja ja Piivi!

Nyt hiljennyn Joulun viettoon, joten Rauhallista Joulua teille kaikille lukijoilleni ja satunnaisille kävijöille!

maanantai 19. joulukuuta 2011

Salaisuus paljastunut

Niin ne vaan kaikki päättyy aikanaan. Tämän syksyn sny kierros on osaltani ohitse, sillä viimeinen paketti saapui tänään. Ja ihana paketti saapuikin :)


Paketista löytyi ihana saunasetti, miedosti tuoksuva muffinssisaippua (voin siis käyttää) m&m suklaata pussi, tiskirätti, koristeita (ovatkohan snyyni itsetekemiä?) ja lanka, joka on mielenkiintoinen uusi tuttavuus sisältäen sekä puuvillaa että villaa. Tämä lanka päätynee sukkakokeiluksi :) Kiitos sinulle sny, tämä on ollut mukava syksy.

Ai niin ja selvisihän se paketin lähettäjäkin eli BlueNun ja itse lähettelin paketteja Katjuksalle.

perjantai 16. joulukuuta 2011

Siis MINÄ olen virkannut

Virkkaaminenhan ei ole koskaan ollut suosikkihommiani. Muistan nuorena tyttösenä virkanneeni liinoja kalalangasta ja siitä on jäänyt kammo. Sormet oli aina kipeänä, koska lanka oli kovaa ja hankasi sormia. Nyt sitten ihan omaksi kiusaksi ajattelin kokeilla villalangasta virkkaamista ja valmistakin tuli :) Tämä tuli kyllä aloitettua jo keväällä, mutta KyJy sekoitti valmistumista.



Ihastuin tähän seiskaveikan väriin ja siitä sitten väkersin paloja peräti 128 kappaletta. Yhdistin palat virkkaamalla kiinteitä mustalla veikalla. Kiersin myös reunukset mustalla ja kokoa tälle peitolle tuli 105 x 210 cm. Halusin tästä pitkän, että mieskin pystyy torkkumaan sen alla. Painoa tälle sitten kertyikin huimat 1745 grammaa.


Lopuksi täytynee tunnustaa, että virkkauspelko katosi villalangan myötä, mutta ei tästä ehkä "pakko saada tehdä"-tunnetta tullut, vielä..............
Muutamat sukat ehdin vielä pukinkonttiin tekemään, näiden yhteiskulutus oli 236 grammaa.


Nyt pitäis varmaan jo alkaa laittaa joulua tähän matalaan majaamme, joten käsityörintamalla taitaa nyt hiljentyä.

HYVÄÄ JOULUN ODOTUSTA!

sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Kyjyn loppuraportti








1. Pitsitoppi aloitettu 24.6                                             valmis 29.7
2. Revontulihuivi aloitettu 24.6                                  valmis 26.7
3. Pitsihuivi Kuningatar Silvia aloitettu 8.8              valmis 3.12
4. Pitsipoolo aloitettu 25.6                                            valmis 11.10
5. Mohairpitsisukat aloitettu 25.6                                valmis 3.10
6. Hunajakennosukat aloitettu 26.6                            valmis 20.8
7. Mohairhuivi aloitettu 27.6                                        valmis 21.10
8. Pitsiliivi aloitettu 27.6                                                valmis 12.11
9. Palmikkolaukku aloitettu 30.6                                 valmis 30.7
10. Pitsisukat aloitettu 4.7                                              valmis 7.8
11. Polvisukat aloitettu 5.7                                              valmis 2.8
12. Poncho aloitettu 6.7                                                   valmis 31.8
13. Palmikkopipo aloitettu 7.7                                       valmis 18.7
14. Villatakki aloitettu 7.7                                               valmis 11.11
15. Dominoliivi aloitettu 8.7                                           valmis 25.9
16. Kohokuviopusero aloitettu 8.7                                valmis 3.10
17. Palmikkopipo aloitettu 9.7                                        valmis 18.7
18. Siililapaset aloitettu 9.7                                              valmis 28.8
19. Kypärämyssy aloitettu 12.7                                       valmis 29.7
20. Pitsihuivi Haruni aloitettu 13.7                                valmis 18.7
21. Tyynynpäällinen aloitettu 14.7                                 valmis 3.8
22. lumihuivi aloitettu 15.7                                             valmis 27.7
23. Olgasukat aloitettu 15.7                                              valmis 23.8
24. Pitkät kämmekkäät aloitettu 15.7                             valmis 17.9

Tunnelmat tämän tempauksen suhteen ovat ihan kivat :) Aluksi tuntui , että pelkkiä aloituksia on niiiiiiiiiiiiin paljon, että hommasta ei tule mitään. Pikkuhiljaa kuitenkin alkoi tulla valmista ja työt etenivätkin joutuisasti. Viimeiseksi tietenkin jäivät suurimmat tekeleet, mutta aikaa jäikin vielä, joten suuria neuleita olisi voinut toteuttaa enemmänkin. Toisaalta ihan hyvä, että loppuivat jo, niin ehtii vielä pukinkonttiin jotain tehdä :)

Tekeleissä on mukana sekä helppoja perusneuleita, että uusia haasteita antaneita. Lankaa sain kulumaan näihin vain 4524 grammaa, tosin osa langoista olisi vaikuttavampaa ilmoittaa metreissä. En kuitenkaan ala laskea kaikkien kulutuksia metreissä, joten grammat riittäköön :)

lauantai 3. joulukuuta 2011

Kuningatar Silvia

Kuninkaallinen lopetus KyJyilyyn. Viimeinen aloitus on nyt saatu päätökseen ja hyvältä tuntuu :)

Tähän huiviin lankaa upposi vain 57 grammaa, mutta metreinä luku on sitäkin vaikuttavampi eli 798 metriä. Lanka oli ohuen ohut Grignasco merinosilk ja puikkoina käytettiin knittareiden 3 vaihtopyöröjä. Puikot eivät olleet parhaat mahdolliset, olisi saanut olla terävämpikärkiset. Siispä pitsipuikot livahtavat hankintalistalle :)
Kokoa huiville tuli 66x152cm ja vaikka kuvassa huivi näyttää toiseesta päästä kapeammalta, niin luonnossa ei näin kuitenkaan ole. Kuvausalusta oli sen verran tahkea, ettei asettelu onnistunut ja joskus vaan nuo kuvauskulmat tekevät kepposia, varsinkin tällaiselle amatöörille.


Alla vielä lähikuvaa pitsikuviosta ja tässä mallissa ainakin oli noita nyppyjä ja muita kommervenkkejä aivan tarpeeksi. Ei kuitenkaan tullut kammoa tällaiseen virolaiseen huiviin, joten jossain vaiheessa varmasti teen muitakin tuosta kirjasta, josta tämäkin malli on elikkäs Nancy Bushin Pitsihuivit neuloen.



Hyvää Joulun odotusta kaikille!


maanantai 28. marraskuuta 2011

Marraskuinen hemmottelupaketti

Marraskuinen snypaketti saapui ja kiire tuli sisälle töiden jälkeen, kun postilaatikossa odotti tälläinen lähetys. Kumma kun nuo teipit on aina niin kiukkusesti kiinni, kun pitäis äkkiä saada paketti auki :D


Tällä kertaa paketista löytyi aivan tuntematonta lankaa minulle, ilmeisesti bbbfilati on valmistaja. Aivan unelmanpehmeää alpakkalankaa, pehmeääkin pehmeämpää herkkua, väri ei tosin kuvassa näytä aivan todelliselta. Pieni vyyhti on snyni itsevärjäämää teeteen pallasta, kaunista sekin. Tuki tarpeellisia apuvälineitä myöskin sain. Tuo palmikkopuikko varsinkin tulee todelliseen tarpeeseen, sillä noin paksua en edes tiennyt olevankaan. Herkkusuuhun pääsee sulamaan minttusuklaa ja nekkutikku. Kaunis kynttilä pääsee luomaan tunnelmaa tyttären huoneeseen tuoksunsa takia, itsellä kun ei pää oikein kestä migreenin takia. Ihana runsas paketti kaikenkaikkiaan ja on oikein mieluinen. Kiitos sny sinulle taas kerran.
Harmittaa taas kun sny- kierros alkaa pikkuhiljaa lähentyä loppuaan. Viimeisiä paketteja tässä jo suunnitellaan ja odotellaan :)

Luulette varmaan, että mitään neulomuksia ei täällä tehdä, kun postauksia ei näy. On tehty kyllä, mutta viimeinen kyjytyö onkin hieman haastava. Loppusuoralla ollaan kohta, mutta lanka on niiiiiiiiiin ohutta, että vielä tovi vierähtää. Tässä hieman esimakua.....

lauantai 12. marraskuuta 2011

Palmikkoa ja vähän muutakin

Syksy on saanut masentumaan, eikä täällä blogimaailmassakaan ole oikein jaksanut pyöriä. Neuleita on kyllä tullut tehtyä jonkin verran. Kyjyrintamalla on valmistunut kahdeksantena ja neljäntenätoista aloitetut työt. Eilen sain valmiiksi villatakin Novitan luxus cloud-langasta, jota työhön kului 584 grammaa. Rintamusta pääsi koristamaan snyltäni saamat napit, jotka sopivat mielestäni hyvin tähän. Kestääköhän nuo napit muuten pesukoneessa pesua? Ohje löytyy Novitan kesä 2009 lehdestä malli 63, koko S. Puikkoina käytin kokoa 4. Tässä vähän esimakua palmikosta....


Hihaan tuli vain pieni kuvio-osa.....


Ilman viimeistelyä neule on aika tönkkö.....


Kostuttamisen jälkeen villatakki on minusta upea ja laskeutuu päällekin hyvin....


Toinen valmistunut on Dropsin ohjeella neulottu alpakkaliivi kokoa M. Lankaa kului 222 grammaa ja puikkoina knittareiden 2½ ja 3 pyöröt. Anteeksi hieman hämärät kuvat.....




Vielä on yksi kyjy jäljellä, joten olen optimistinen tämän projektin loppuun viemisen suhteen. Tosin tämä viimeisin tekele onkin sitten kaikkein haastavin minulle. Lanka on ohuen ohutta ja mallissa on todella paljon viiden silmukan nyppyjä sun muita kommervenkkejä. Mutta, mutta eiköhän se siitä.

Myyntilaarikin on  muuten täyttymässä, joten käykäähän sielläkin kurkkimassa, jos vaikka aarteita löytyisi :)

torstai 3. marraskuuta 2011

Punainen pussukka

Onnesta soikeana tänään aukaisin postiani, ei tullut laskuja, vaan ihana blogivoitto  Virveriikan arpajaisista. Voitettuani vierailin virveriikan blogissa lukemassa vahvistuksen voitolleni ja huomasin hänen ommelleen vielä yhden ylimääräisen pussukan, joka olikin väriltään punainen. Toivoin niiiiiiiiin kovasti olevani tuo onnellinen omistaja, että varmaan telepaattinen yhteys toimi, sillä minulla on nyt punainen pussukka :D

Pussukan sisältäkin löytyi jotain aivan ihanaa. Minulle uutta lankaa Järbo garn sukkalankaa, luulisin että sukkiin. Ja pisteenä iin päälle vielä minunlaiselleni herkuttelijalle geishalevy.


Kaunis kiitos, Virveriikka!

sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Uusi blogi ja arvonta

Käykääpäs tutustumassa ja osallistumassa arvontaan :)

torstai 27. lokakuuta 2011

Pop pop

Tänään kolahti postilaatikon täydeltä mukavaa postia. Snyltä oli tullut lokakuun paketti ja iloinen hihkaisu pääsi huulilta, sillä ensimmäisenä silmiini osui PUNAINEN väri. Vaikka melkein kaikki värit on kauniita, niin punainen ja juuri tällainen "oikea" punainen on sitä kaikkein kauneinta. Ja sny, ei tämä paketti ollut ollenkaan myöhässä.


Paketti sisälsi siis punaista teeteen popparia. Olen tätä lankaa joskus lähettänyt omalle salaiselleni aikaisemmalla kierroksella, mutta itse en ole tästä neulonut, joten siis uusi tuttavuus :) Tuntuu ainakin aivan ihanan pehmoiselta, olisikohan kenelläkään mitään vinkkejä, mitä tästä kannattaisi tehdä?
Snyyni on ilmeisesti huomannut, että tykkään hirmuisesti tehdä palmikkokuvioita ja lankojen mukana tuli myös palmikkopuikkoja. Näitä ei ole koskaan liikaa, sillä nytkin entiset on jossain tallessa ja taltepaikka hukassa :(
Ihania puisia nappeja, näille löytyi heti paikka (luulisin) sillä seuraava kyjytyö oli nappeja vailla. Eipä ole enää:) Khöm, suklaatakin täältä löytyi, mutta mihinkähän se joutui......

Kiitos Sny, tämä on ihana paketti!

Postilaatikosta löytyi myös blogivoitto, ihana virkattu huivi. Kiitos Etana, tälle löytyy varmasti käyttöä :)




Nyt on muuten paljon arvontoja muissa blogeissa, linkkejä löydät sivupalkista. Käykäähän tutustumassa. Itsekin laittelen jotain arvontaa pystyyn  jossain talven nurkilla....

maanantai 24. lokakuuta 2011

Pettymyshuivi

Tämänkertainen kyjytyö oli pettymys kaikinpuolin. Neulominen takkuili alusta saakka, mallineule oli ärsyttävä ja lopputulos näyttää kamalalta. Ainut hyvä puoli tässä on huivin pehmoisuus. Novitan kevät 2011 lehdestä bongasin rose mohairista tehdyn huivin, malli numero 49. Takkuilevan neulomisen tuloksena päädyin muuttamaan mallia hieman ja lopputulos ei ollutkaan sitten onnistunut. Yläreuna näyttää kiertyvän rullalle, vaikka kuinka suoristaisi. No, tämä toimii lämmittimenä hyvin, kunhan se kaulaan kiedotaan :)


Lankana siis rose mohair, puikkoina 5½ ja lankaa kului 111 grammaa. Kyjytöitä olisi vielä 3 jäljellä ja mieli halajaa jo kaikkeen muuhun, niin paljon on uusia hienoja malleja tupsahdellut silmiin. Mutta mutta sitkeästi yritän tikuttaa noita loppuja valmiiksi saakka............ :)

keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Tempoilua

Kyjytöitä taas, eihän sitä paljon muuta tule nyt tehtyä.  Neljäntenä puikoille joutunut työ oli pitsipusero, jonka malli löytyy novitan talvi 2010 lehdestä numerolla 58. Tempolangasta kokoa S oleva pusero kulutti lankaa vain 590 grammaa, vaikka ohjeessa kulutukseksi sanottiin 700 grammaa. Puikkokoko oli 8 ja resoreissa 7, tosin kaulukseen käytin 5½ kokoa ihan sen takia, ettei kaulus lörpöttäisi löysänä. Nyt on siis yhteensä 20 valmista työtä, vaikka Kyjyn sivuille ei kaikki näytäkään päivittyvän. Kuvan laatua pahoitellen esittelen itse otetun kuvan.



Jotain muutakin on valmistunut tässä välitöinä, palatosuut seiskaveikasta ja tuubikauluri rose mohairista.


maanantai 3. lokakuuta 2011

Puron solinaa ja siedätyshoitoa

Lisää kyjyilyjä on tullut tikuteltua valmiiksi saakka. Ensimmäisenä näytillä kyjy#16 eli Novitan puro langasta neulottu kohokuvioinen pusero. Tätä vanhaa väriä oli jemmattuna varastoissa vielä  muutama kerä ja kyllä purolangat ovat niitä lempparilankoja. Tämä malli löytyy Novitan talvi 2010 lehdestä, malli numero 27. Kokoon S kului lankaa 573 grammaa ja puikkoina tällä kertaa knittareiden 5 ja 5½ pyöröt. Tykkään, tykkään, tämä on ihanan lämmin :)



Kuvaaja oli tällä kertaa hieman hätäinen, sillä kaulus näyttää osaksi puuttuvan kuvasta. Puserossa on kuitenkin mallin mukainen pystykaulus ja kaksi nappia.

Toinen valmistunut kyjy kuuluu sitten sukkailuun. Kyjy#5 on neulottu Novitan Rose Mohairista, jota kului 54 grammaa. Näistä tuli sopivat 37 jalkaan, siis minulle itselleni, vaikka tuo väri onkin ällöä. Mutta siedätyshoidolla yritän tuota sinistäkin alkaa käyttämään :) Mallihan löytyy taas Novitan lehdestä, talvi 2007 numero 60, siis tämä



Nyt on siis 19 valmista ja loput 5 onkin sitten melkein alkusilmukoissa, mutta vielä on toiveissa saada kaikki valmiiksi määräaikaan mennessä. Tosin loput onkin sitten niitä työläimpiä.....

maanantai 26. syyskuuta 2011

Ihanaa punaista postia

Jännityksellä olen odotellut syyskuista snypakettia ja tänään kärsivällisyys palkittiin :)
Punainenhan on minun lempilempiväri, vaikka melkein kaikki muukin käy ja tämä paketti on ihan mua.
Ei ollut snyyni varmaankaan tietoinen, että puikoillani oli ensi kertaa fabel lanka (siis edellinen postaus täällä) , mutta jostain kumman intuition hän on saanut, sillä tähän lankaanhan ihastuin. Saatekirjeessä snyni ehdottelee näitä lankoja sukkalangoiksi ja todennäköisesti päätyvätkin varpaista aloitettaviin sukkiin. Paketista löytyi myös uusi lehti, jota jo kaupassa hiplailin, mutta jostain syystä se jäi hyllyyn, vaikka yleensä kaikki ohjelehdet lähtee mukaan. Varmaan jokin sisäinen ääni sanoi, että odottele ennen kuin ostat :) ja odotus palkittiin. Illtojen pimetessä on hyvä apuväline tuo heijastin, ihana kukkanen ja tässä kirjoitellessa tuo herkkupussi tyhjenee kovaa vauhtia. Salmiakki on meikäläisen herkku ja kuinkas ollakkaan, snyni oli osannut laittaa pakettiin juuri parhaimpia, supersalmiakkia. Toinen herkkuhan on lakrisal.....


Kiitos sny, tämä oli nappiosuma!




Ja toiseen asiaan. Sain Etanan tahtiin blogista tunnustuksen, kiitos sinulle Etana.




Tunnustuksen saajan pitää tehdä seuraavaa.

1. Kiittää tunnustuksen antajaa
2. Antaa tunnustus kahdeksalle bloggaajalle
3. Ilmoittaa näille kahdeksalle tunnustuksesta
4. Kertoa kahdeksan satunnaista asiaa itsestään.

Mitähän kertoisin....

1. Nukun villasukat jalassa
2. Olen kotihiiri
3. Haluaisin oppia kehräämään lankaa
4. Inhoan shoppailua
5. Rakastan eläimiä, varsinkin koiria
6. Nykyään luen oikeastaan vain humpuukia/hömppää
7. Tykkäisin leipoa, jos meillä joku  söisi leipomuksia ja aikaa ois enemmän
8. Kaikki liikenevä aika menee käsitöiden parissa

Ja taas olen tylsä tavallinen simpura enkä jatka tätä kellekään tietylle, sillä tämä tunnustus kuuluisi kaikille blogeille joita luen. Siispä jokainen joka haluaa saa ottaa tämän mukaansa.

sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Dominoa

Kyjyilyt vähenee pikkuhiljaa. Ensimmäistä kertaa kokeilin Dropsin fabelia. Ohut lanka, mutta yllättävän mukava neuloa. Ei ollut solmuja eikä muutoinkaan mitään ongelmia. Siis viidentenätoista aloitettu dominoliivi valmistui seitsemäntenätoista. Mallin löysin dropsin omilta sivuilta. Takkihan tämä ohje on, mutta hihat ajattelin jo alkuvaiheessa jättää pois, joten liivi siis. Ihanan pitkä malli. Lankaa sain tähän uppoamaan 273 grammaa ja 3 pyöröillä neuloin. Olkasaumat yhdistin kolmen puikon päättelyllä ja muutoinkin yritin koota tämän mahdollisimman vähillä saumoilla. Ainoa sauma joka tähän lopulta tuli, on niskan takana kauluksen ja takakappaleen yhdistämisessä. Sisävalossa salamalla ei meillä saa kuvista mitenkään kivan näköisiä, varsinkaan puupinnalla punaista, mutta....


Ulkona värit näkyy paremmin.....



lauantai 17. syyskuuta 2011

Lämmittimiä

Nyt on neulominen hieman takkuillut tai siis mitään ei oikein valmistu. Kyjyissä alkaa olla vain noita isompia töitä jäljellä ja niitä on kyllä tullut jonkun verran tikuteltua, mutta eihän ne valmistu niin joutuin kuin haluaisi :(
Yhdet pitkät kämmekkäät oli listalla viimeisenä aloitettuna ja ne on nyt valmiit. Niidenkin kanssa meinasi tulla ongelma, kun näytti ettei langankulutusta tulisi tarpeeksi. Valmistuttuaan nämä hyppäsivät puntarille ja kääks vain 49 grammaa....No minä sitten virkkasin peukalon aukkoon kerroksen kiinteitä silmukoita, kuten myös yläreunaan ja huh huh 51 grammaa näytti mittari :) Kyjyjä on nyt valmiina 16 ja 8 vielä jäljellä, huoh...


Lankana käytin viime kevään snykierroksella saatua hjertegarnin alpakkasilkkilankaa ja kyllä oli ihanan pehmoista :) Puikot 2½ alumiinipuikot. Malli löytyy teeteen sivuilta pitkät kämmekkäät ja en toisia kyllä tee, sillä malli oli hyvin puuduttava ja yksitoikkoinen.

Sukkia on tullut tehtyä työmatkaneuleena ja tässä tulos..



Itsevärjätystä seiskaveikasta varret ja valkoista terät, lankaa 102 grammaa ja kokoa 38-39.




 Nämä kirjavat taas on tehty Lankataian värjäämästä langasta ja sitä kului 105 grammaa kokoon 43.

maanantai 12. syyskuuta 2011

Mukava yllätys

Töistä tullessani postilaatikossa odotti pehmeä kirjekuori. Mitään en ollut tilannut, eikä mistään pitänyt olla muutoinkaan tulossa mitään. Enhän ollut edes ajatellut salaisen neuleystäväni muistavan minua muutoin kuin pakettien muodossa. Aikaisemmilla kierroksilla en muista saaneeni mitään itsetehtyä, joten tämä kuori oli todella mukava yllätys :) Kuoresta putosi ihana patalappu, joka kokonsa puolesta toimii meillä myös pannunalusena. Itselläni on kyllä ollut aikomus tekaista muutama patalappu ja tiskirätti, mutta aikaiseksi ei ole saanut. Siispä tämä tuli ihan tarpeeseen.



Ihanan paksu ja kuten minä tykkään, myös kirjava. Tämä pääsee meillä varmasti käyttöön. Kuinkas snyni osasitkaan arvata tarpeeni?
Salapoliisin työtä en päässyt tekemään, sillä kuoressa oleva leima oli sen verran suttaantunut, ettei edes postinumeroa saati paikkakuntaa voinut lukea. Toisaalta en kyllä viitsi hirveästi etsiskelläkään, sillä mukavampaa on kun salaisuus säilyy..... :)

Kiitos sinulle Sny tästä lahjasta :)

keskiviikko 31. elokuuta 2011

Persikkainen poncho

Minulla on joskus pikkutenavana ollut poncho ja aina haikein mielin sitä muistelen. Päätinpä sitten tässä kyjyilyn lomassa itselleni sellaisen tehdä. Langaksi valikoitui novitan softy ja kun kevät 2011 lehdessä sattui vielä olemaan malli 57, niin mikäs sen parempi valinta. Neulonta-aikaahan tähän ei oikeastaan paljoa tuhraantunut, sillä kasin puikoilla lanka neuloutui varsin joutuisasti. Lankaa tähän kului 614 grammaa.


Ensin en aikonut laittaa hapsuja ollenkaan, mutta kyllä olisi ollut paljaan näköinen ilman. Lanka oli oikeastaan varsin mukavaa neulottaavaa, vaikka ensin ajattelin etten varmaan tykkää. Niin ja onhan tässä vielä hihatkin.


Ainoan virheen tämän ponchon kanssa tein siinä, että mallinukeksi tuli pyydettyä kuopusta ja sille tielle tämä poncho sitten jäi. Äitee on nyt sitten vieläkin ihan muistojen varassa, mutta ei se haittaa :)

tiistai 30. elokuuta 2011

Kymmenen jäljellä :)

Hyvältä tuntuu tässä vaiheessa. Kyjyilyt on edenneet tähän asti hyvin. Vielä kymmenen aloitusta täytyisi saattaa loppuun, mutta aikaakin on vielä. Tosin nyt vauhti sitten hieman hidastuukin, sillä työt suurenee loppua kohti koko ajan. Siis, tässä 14. valmistunut eli siililapaset.


Nämä ovat olleet muutaman päivän jo valmiina, mutta piti hieman pantata postausta, sillä nämä lähtivät maailmalle, enkä halunnut näyttää ennen kuin saaja on livenä hiplannut.


Kuvaaminen ei ollut lainkaan helppo homma, mutta jospa näistä saisi jotain selvää. Lankana näissä on valkoinen seiskaveikka ja schoppelwollen fransu (muistaakseni). 3½ knittareilla näihin sain lankaa käytettyä 70 grammaa.

Hei, hei siiliseni, saatte varmasti hyvän kodin :)

tiistai 23. elokuuta 2011

Riemunkirjavat olgat

Nyt on sitten taas päästy sukkien makuun. Kolmastoista valmistunut kyjy on olgasukat, jotka tein itsekoolatusta seiskaveikasta. Lankaa näihin sukkiin upposi 111 grammaa ja ohjehan löytyy täältä. Puikkoina toimi tällä kertaa knittareiden 4 sukkapuikot. Kokoa näille sukille tuli 38-39, joten omaan jalkaan hieman liian löysät. Mutta jos ei ottajaa löydy, niin kyllä näitä kotosalla pitää  ihan tossuina, on ne niin pirtsakan kirjavat :)



sunnuntai 21. elokuuta 2011

Sinisiä hunajakennoja

Hiljaista on ollut neulerintamalla, sillä työt ja marjat ovat työllistäneet tällä viikolla. Neulonutkin kyllä olen, mutta kun nuo kyjytyöt ovat osittain suurempia, niin raportoitavaa ei paljoa ole. Isompia tikutellessa vuorotahtiin tuli tunne, että jotain pitää jo saada valmiiksi asti ja sukathan ovat nopeat tehdä. Tässä siis valmistuneet hunajakennosukat itsekoolatusta seiskaveikasta. Malli löytyi novitan kesä 2009 lehdestä numero 5. Lankaa kului työhön 109 grammaa ja knittareiden 3½ sukkapuikoilla työstin. Malli on helppo ja sukistakin tuli mukavan tuntuiset, ihanan paksut, joten ei palele helposti. Ilman jalkoja nämä tosin näyttävät hassuilta makkaroilta :)


Mutta jalassa ihan kivoilta


Onhan tässä viikolla tapahtunut muutakin. Sain nimittäin tunnustuksen raitasukalta ja sehän tuntuu aina mukavalta. MUOKS: myös notto muisti minua tällä samalla tunnuksella, kiitos sinulle :)

Tunnustuksen myötä kuuluu vastata sen mukana tuleviin kysymyksiin, kiittää sen antajaa sekä jakaa sitä eteenpäin 10 blogille. Kyseisille blogeille tulisi myös ilmoittaa tunnustuksesta.

1.Suosikkiväri: Punainen
2.Suosikkieläin: Koira
3.Suosikkinumero: 7
4:Suosikki alkoholiton juoma: Vesi
5: Facebook vai Twitter: Ei kumpikaan
6: Intohimosi: Käsityöt
7: Saada vai antaa? Antaa
8:Suosikkikuvio: Palmikko
9:Suosikkiviikonpäivä: Perjantai, koska silloin alkaa omat vapaat
10:Suosikkikukka: Tykkäisin kaikista, jos ne olisivat hajuttomia.  

Tätä tunnustusta kuuluisi jatkaa, mutta tylsä kun olen niin lupaan jokaisen ottaa tämän mukaansa, sillä tämä kuuluisi kaikille blogeille, joissa käyn kurkkimassa.



HAUSKAA SUNNUNTAITA KAIKILLE!

torstai 11. elokuuta 2011

Arvonta suoritettu

Ihan ensimmäiseksi pitää kertoa että Kätevän emännän blogissa on arvonta käynnissä 13.8 saakka.


Nyt pikaisesti postaan arvonnan voittajat. Arpalipukkeita tuli reilut 70 ja voittajiksi arpoutuivat ja Santramaikki ja Mari. Onnea! Laitan postia tulemaan viimeistään ensi viikolla :) Yhteystietoja voitte laitta joko sähköpostiin tai neulomoon nimimerkille Janeli.

sunnuntai 7. elokuuta 2011

Palmikkosukat ja tunnustus

Nyt on sitten viikko tehty töitä loman jälkeen ja heti se neulomisvauhti hiipuu, kun joutuu pakollisiin rutiineihin palaamaan. Valmiiksi olen saanut kuitenkin yhdet sukat kyjyilyyn. Yhdestoista valmistunut kyjy siis on palmikkokuviolliset pitsisukat novitan syksy 2010 lehdestä. Malli numero 64 tuli toteutettua jussilangasta, jota meni tähän pariin 95 grammaa. Lanka oli jotenkin takkuisen tuntuista, joten työ itsessään ei ollut kovin mielekästä. Malli taasen oli mukava, mutta jotenkin hassusti merkitty. Mallikerroksella olisi pitänyt palata aina taaksepäin ja minusta oli helpompi tehdä langan yliveto jo edeltävällä kerroksella. Hassusti kerrottu, mutta joka tätä mallia tekee, niin varmaan tajuaa tarkoitukseni. Sukalle tuli kokoa 38 ja omaan jalkaan siis hieman liian löysät, mutta eiköhän näille käyttäjäkin löydy :)


Tunnustuksia olen saanut kahdestakin blogista. Kiitos Linda ja Heffaklumpen.


Tässä pitäisi siis tunnustaa jotain....

Lempiväri: Sen varmaan kaikki jo tietääkin :) siis PUNAINEN
Lempiruoka: Pitsa
Minne haluaisin matkustaa: Australiaan

Tätä saa myös jakaa eteenpäin, mutta blogeja, joille tämän haluasin antaa, on niin monta, etten jaksa alkaa kaikkia kirjoittaa. Siispä jokainen saa ottaa tämän mukaansa :)

Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä, huomasin lukijakuntani kasvaneen roimasti, joten tervetuloa kaikille uusille lukijoille :)