Virtuaaliystäväni

sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Kirjavaa kirjavaa

Näin sadepäivän iltana on ihan hyvä istahtaa hieman tarinoimaan käsitöistä. Hitaasti valmistuu, mutta valmistuu kuitenkin :) Sain toisen revontulihuivini valmiiksi eilen. Tämän tein vironvillojen jämäkeristä, enkä omasta mielestäni ihan onnistunut noiden värien sommittelussa, mutta ehkä tähän joku ihastuu. Puikkoina toimi tälläkin kertaa knittareiden 5½ pyöröt ja lankaa kului 160 grammaa.


Sukkia on tullut myös tehtyä itse koolatuista langoista ja näistähän tuli kirjavia kuin mitkä, mutta tykkään kovasti. Nämä perusmallilla tehdyt sukat halusi tytär ja näihin on käytetty Schoppelwollen admiral 6 fach lankaa 70 grammaa.


Näihin alempiin sukkiin taasen kului 85 grammaa schoppelwollen admiral bambulankaa ja malli on Suloisimmat sukat kirjasta malli kaimei. Lanka on sen verran kirjavaa, että kuvaan en saanut tuota kuviota onnistumaan millään. Luonnossa tuo kaunis kuvio kaistale näkyy kivasti eikä kirjavuus sotke kuviota ollenkaan.

tiistai 24. toukokuuta 2011

Uusi tunnustus

Sain Neule-kirpulta tällaisen tunnustuksen, Kiitos kovasti :)


Tässä tunnustuksessa pitäisi kertoa 8 asiaa itsestään ja koska olen pyrkinyt pitämään tämän blogin käsityöaiheisena, niin tunnustan siis aiheessa pysyen.


1. Villa/villasekoitelangat ovat intohimoni.

2. Langoista punainen säväyttää eniten.

3. Hamsteri olen joka suhteessa. Lankaa, puikkoja ja ohjeita pitää kerätä joka lähtöön.

4. Virkkaaminen on heräävä kiinnostus, joka on ollut "jäissä" monta vuotta.

5. Ompeleminen on ollut joskus mielipuuhaa. Tosin viikonloppuna verhoja ommellessani mietin, että mikä tässä aikoinaan oli niin hohdokasta. Nyt ei kiinnosta yhtään.

6. Olen kausineuloja, siis hurahdan johonkin tiettyyn, esim sukkiin ja niitä sitten pitää tehdä useammat peräkkäin. Nyt tosin on huivibuumi menossa :)

7. Haaveena olisi oppia kaikenlasia uusia juttuja, kuten esimerkiksi kehrääminen.

8. Pahaa mieltä aiheuttaa ajanpuute, sillä haluja langoilla leikkimiseen olisi enemmän kuin aika antaa myöten :(

Seuraavaksi kuuluu haastaa kahdeksan blogia tähän tunnustukseen ja haastan seuraavat blogit, joita käyn lukemassa.


keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Ensimmäinen revontuleni

No niin, siinä se nyt sitten loistaa :) Elämäni ensimmäinen  revontuli  on tehty ja helppo oli neulottava. Edes pitkät nurjat kierrokset eivät tuottaneet tuskaa, sillä nurjan kierroksen aikana oli helppo seurata televisiosta tv-sarjaa Lost. Aloitin katsomaan tuota sarjaa uusiksi :) Mutta huiviin palatakseni, lankahan on tietysti vironvillaa, joka muotoutui huiviksi knittareiden 5½ pyöröillä ja lankaa kului 170 grammaa.


Uusi revontuli on jo puikoilla ja seuraavana sitten valmistui annishuivi, johon käytin langaksi itse värjäämääni zitron trekking naturea noin 60 grammaa. Annis olikin hieman haasteellisempi noiden nyppyjen takia, mutta mielestäni onnistuin aika hyvin. Puikkoina oli tällä kertaa addin 4 pyöröt. Langanpäät ovat vielä päättelemättä ja pingotuskin vasta vaiheessa :)

tiistai 17. toukokuuta 2011

Langan muutosleikki

Ostinpa kerran valkoista seiskaveikkaa....


Värjäystuska alkoi poltella sormissa..


Väriä halusin saada vyyhteen hyvin sekalaisesti, joten uitin vyyhteä kool aid liuoksessa sieltä täältä ja vyyhdestä tuli nätti...



Kerällehän se piti saada, joten langankerijä käyntiin ja vieläkin se on nätti...


Ja ei muuta kuin puikoille ja sitte ei enää ollutkaan nätti...



Mutta kyllä kai nää jalassa pysyy...



Mutta taitaahan nää sittenkin olla nätit :)

sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Tunnustusta pukkaa :D

Bongasin Lilan blogista tällaisen tunnustuksen, jonka hän minulle antoi. Kiitos Lila, olen hyvin otettu :)


Itse haluaisin jatkaa tätä seuraaville...

Maikille
Neulekirpulle
Roinalle

Käsityörintamalla edetään tällä hetkellä hitaasti (koska monta keskeneräistä) ja varmasti (koska joka päivä kuitenkin vähän). Tuotoksiin palataan piakkoin....

maanantai 9. toukokuuta 2011

Ilon ja surun päivä

Niinhän se on, että kaikki hyvä loppuu aikanaan. Nyt on minun osaltani tämän kevään snykierros sitten saatu päätökseen. Voi surkujen surku, tämä oli taas niin mukavaa. No ehkä syksyllä sitten uudestaan :) Oma salaiseni, jolle paketteja lähettelin oli Cate

Ilon päivähän tämä loppujen  lopuksi on, sillä nyt on salainen neuleystäväni selvinnyt. Tällä kierroksella minua on muistanut Pirjo ja hyvin onkin muistanut. Tänään tulleesta paketista löytyi taas ihanaa PUNAISTA lankaa.
Fabelia tällä kertaa ja mukana oli myös aivan ihania kantanappeja. Tällä kertaa napit olivat ihanassa vanhassa peltirasiassa. Näitä peltirasioita olenkin oppinut rakastamaan. Nehän ovat todella käytännöllisiä säilytysrasioita :) Addin pitsipyöröjä olen aikonut jossain vaiheessa itselleni hankkia ja nyt minulla on sellaisetkin 2½ 100 senttiset. Näitä täytyy kokeilla hetimiten johonkin huivin tekeleeseen :)



Kiitos sinulle Pirjo, teit tästä keväästä hienon!
Kaikki lähettämäsi paketit ovat olleet mieluisia.

torstai 5. toukokuuta 2011

Hyvän mielen postia :)

Olen aina ihastellut toisten blogeissa kaikkia upeita juttuja, joita he ovat saaneet lahjaksi. Täytyy minunkin tunnustaa saaneeni jotain itsekin :) Aikaa on kulunut jo tovi, kun sain neuleet kiertoon ketjusta ihanat kämmekkäät. Neulomon ramra neuloi tällaiset. Kiitos ramra.



Eilen postilaatikosta löytyi ihania silmukkamerkkejä. Lähettäjäksi paljastui Lila, kiitos kaunis. Kuvaa en muistanut edes ottaa, kun jo kiirehdin niitä töihini koettamaan. Lilan postauksesta kuitenkin löytyy kuva samoista merkeistä. Tänään tulla tupsahti sitten kämmekäsvaihdon paketti, josta kuoriutui myöskin ihanat kämmekkäät. Aivan minun käsiini tehdyt ihanan pehmeät, Kiitos SirpaH. Malli taitaa olla tämä tai ainakin lähellä tätä. Omat vaihdokkini olenkin jo postannut tänne aikaisemmin. Paketista löytyi myös yllärilankaa, teeteen aurea-vyyhti. Uusi tuttavuus, jota olen himoinnut jo kauan.




Ertzulle lähetin lupaamani siililapaset jokin aika sitten ja niistä tulikin tälläiset

Sekaisinsilmukoista blogissa on arvonta, käykäähän katsomassa ja osallistumassa.

sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Päivitystä

Minähän olen aina sanonut olevani yhden käsityön tekijä, siis vain yksi kerrallaan työn alla. Olen lueskellut, että melkein kaikilla on aina useampi työ meneillään ja nyt sitten päätin kokeilla, että miltä se tuntuu. Huh huh eihän tässä saa mitää valmista aikaan...... Tässäpä kasa, jonka olen saanut aloitettua.


Nuo isoäidin neliöthän ovat olleet työn alla jo pitemmän aikaa. Onhan niitä tullut jo muutama lisää, yhteensä 97 palaa. En tässä nyt ala vielä kertomaan, että mitä kaikkea noista pitäisi tulla. Arvailujahan voi aina esittää. Työn alla siis yhteensä 7 eri työtä ja tarkoitus oli aloittaa yhteensä 10, joten vielä pitäisi 3 aloittaa. Mitähän sitä vielä tekisi, onko ehdotuksia?

HAUSKAA VAPUNPÄIVÄÄ!